djchef 3 Blog Pilihan Terbaik | PANAS GILER!! - DJDANCHEF

Tuesday, 11 December 2012

3 Blog Pilihan Terbaik

Setiap blogger mempunyai 3 blog pilihan terbaik atau mungkin lebih daripada itu yang menjadi pilihan terbaik masing-masing.

Sebenarnya banyak blog terbaik yang menjadi pilihan djchef. Sebelum menulis entri ini djchef menjengah dulu entri peserta-peserta 3 blog pilihan terbaik dan masing-masing mempunyai calon-calon kegemaran tersendiri.

Untuk entri yang lain sikit kali ini djchef memilih blog kategori makanan.

3 Blog Pilihan Terbaik

Blog kategori makanan, apa yang djchef faham selalunya blog ini adalah blog yang memberi maklumat berkaitan makanan, seperti menghidangkan resepi yang menarik untuk dikongsikan bersama pembaca. Menyajikan ulasan mengenai makanan serta gerai dan restoren yang menarik. Selain itu juga memberi tips-tips yang boleh diaplikasikan terhadap sesuatu makanan.

Berikut ialah 3 BLOG PILIHAN TERBAIK djchef:

1. Tiffinbiru.com (Dapur tanpa sempadan)

Salah satu 3 blog pilihan terbaik yang tak perlu djchef perkenalkan lebih-lebih pasti ramai yang sudah mengenali blog mat gebu yang gebu ini. Sebut saja blog resepi popular rata-rata akan ingat blog mat gebu. Pelbagai jenis resepi makanan dikongsikan kepada pembaca masakan melayu, kek, hidangan pencuci mulut, pastri dan lain-lain.
3 Blog Pilihan Terbaik

2. Hazmanfadzil.com (Hazman vs Food)

Blog hazman tidak ketinggalan djchef kategorikan sebagai 3 blog pilihan terbaik kategori makanan yang sarat dengan gambar-gambar makanan yang menyelerakan dan antara blog pilihan terbaik pembaca setia. Selain itu, salah satu blog ulasan makanan beserta gambar hidangan di gerai, restoren dan majlis-majlis yang dihadiri olehnya sendiri.


3 blog pilihan terbaik

3. Kakinakl.com (Tertunailah Hasrat Di Hati)

Kak ina kl merupakan seorang suri rumah dan kaki jalan-jalan cari makan. Sebelum ini agak keliru terhadap nama domain kak ina djchef ingatkan kaki-nakal, rupanya kak-ina-kl. Blog pilihan yang mempunyai resepi yang menarik dan terbaik. Selain itu, blog kak ina juga mempunyai ulasan pilihan makanan yang terdapat di sesuatu gerai dan restoren ketika kak ina menjamu selera bersama keluarga.



3 Blog Pilihan Terbaik
3 blog pilihan terbaik

Itulah antara 3 blog pilihan terbaik malaysia djchef yang pentingnya pastikan anda semua dapat kawal halwa nafsu sebelum menjengah ke blog-blog tersebut sebab sekali pandang boleh membuatkan anda meleleh air liur melihat gambar-gambar makanan yang menyelerakan.

Djchef ingin mengucapkan selamat berjaya kepada peserta-peserta 3 Blog Pilihan Terbaik ini.

" Contest 3 Blog Pilihan Terbaik ini dianjurkan oleh Amirez (dot) com dan ditaja oleh ContengConteng.com , Nurqider, Muazfariz , Azri.my , Shaharil , Firdaus Latib , Saljuhumairah , Ladfe Amir , CitaReka , Yaa Designs , Aiman AzizHadi Hanafee dan Impiana Guest House "
JOM SHARE ARTIKEL INI:

33 comments:

  1. terima kasih sebab sudi join contest di blog saya ni. penyertaan lulus ;) tengok 3 blog pilihan ni tetiba perut rasa lapar pulak hehe

    ReplyDelete
  2. ishk...mmg tensen masuk blog2 makanan ni...teringin jee rase...haiishh..

    gud lak! :)

    ReplyDelete
  3. semua blog tue best..kl msk asyik terliur je..hehe

    ReplyDelete
  4. Kena terjah blog pilihan pertama tu.. sbb belum pernah masuk lagi.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. kak Akma dah top3 ..saya mampu page 2 Google je..haha

      Delete
  5. power laa 3 orang yg boleh dianggap master chef alam maya ni ..haha..memang terbaik ..tak nak join ke bro SEO Extravaganza anjuran saya?

    ReplyDelete
  6. wah blog pilihan membuat aku terliur...

    ReplyDelete
  7. Kalau terjah blog makanan, HP akan rasa lapar

    ReplyDelete
  8. wahh..semua blog makanan nih. best ni..

    ReplyDelete
  9. ciktom plg suka blog mat gebu..byk resepi best2 kt sn..

    ReplyDelete
  10. blog kak ina kl tu memang seronok masuk hari-hari. :)

    ReplyDelete
  11. wah 3 Blog Pilihan Terbaik belum pernah terjah lagi....mcm best ja blog² tue

    ReplyDelete
  12. Wow...pilihan hati sbg seorg dj dan chef, pilihan hati amsing2. Good Luck buat anda.

    ReplyDelete
  13. boleh tahan juga djdanchef ni kedudukan persaingan...saya terjah sini.....semoga berjaya

    ReplyDelete
  14. Tiga2 blog tu memang pilihan hati..gud luck

    ReplyDelete
  15. Menyelerakan bila tengok makanan di atas.

    ReplyDelete
  16. sangat setuju dengan pilihan ni.Nunu selalu ke dapur che mat gebu dan kak ina semata mata cari resepi.i am their silent reader

    ReplyDelete
  17. Rupanya suka makan-makan. Selamat berjaya.

    ReplyDelete
  18. hai bro,
    ketiga-tiga blog diatas mempunyai kekuatan tersendiri. blog kakinakl mempunyai PR4 walaupun hanya menggunakan hosting blogspot. memang kagun dengan dia ni.

    ReplyDelete
  19. tiga tiga tu blog masakkan tuh

    ReplyDelete
  20. Salam kenal blogger yg dihormati. jemput lihat resepi2 simple dengan serbuk keju (cheese powder CHEEZE MAZ) di blog akak


    Akak juga menjemput untuk menyertai GIVEAWAY 001 CHEEZE MAZ .Link cara2 penyertaan ada di : http://cheezemaz.blogspot.com/2012/11/giveway-sempena-iphone-5-gadget-impian.html

    Jika tiada masa menyertainya, harap sangat2 dapat membantu akak dengan :

    1) Tekan butan G +1 bagi entry http://cheezemaz.blogspot.com/2012/11/iphone-5-gadget-impian.html
    2) Vote akak di denaihati. Cara nak vote akak ada di entry : http://cheezemaz.blogspot.com/2012/12/giveaway-001-tugasan-ke-2.html

    ReplyDelete
  21. wah semua blog yg disenaraikan mmg hebat..! tapi apsal 2 blog tu kes makanan je? suka makan erk?haha

    ReplyDelete
  22. tudia sedap makan kat blog tiffinbiru tu

    ReplyDelete
  23. pehh...blog makanan nie, tu yang jadi lapar nie. hehe ok lah masing2 mempunyai kekuatan tersendiri.

    mselim3

    pls:pertama kali datang sini dan komen , kalu admin sudi visit2 lah saya ...k

    ReplyDelete
  24. pergghh ngencess( meleleh air liur) chef tengok makanan ini

    ReplyDelete
  25. Blog tentang kesehatan nggak ada ya..??

    ReplyDelete

Silakan komen djdanchef akan balas kunjungan anda.