djchef KAD DISKAUN SISWA 1 MALAYSIA (KDS1M) & PERMOHONAN | PANAS GILER!! - DJDANCHEF

Tuesday, 3 July 2012

KAD DISKAUN SISWA 1 MALAYSIA (KDS1M) & PERMOHONAN

Kad diskaun siswa 1 malaysia kds1m pelajar permohonan syarat 1malaysia



Kad Diskaun Siswa 1 Malaysia KDS1M
Timbalan Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin telah melancarkan Kad Diskaun Siswa 1Malaysia (KDS1M). Pelancaran kad KDS1M itu adalah idea mahasiswa sendiri menerusi Majlis Perundingan Pelajar Kebangsaan (MPPK).

Kelebihan Kad Diskaun Siswa 1 Malaysia KDS1M

1. Pelajar institusi pengajian tinggi (IPT) bakal mendapat diskaun sehingga 60 peratus untuk pelbagai produk menerusi Kad Diskaun Siswa 1Malaysia (KDS1M) berkenaan.
2. Membantu mengurangkan kos sara hidup pelajar-pelajar Institusi Pengajian Tinggi (IPT) awam dan swasta seluruh negara.
3. Kad Diskaun Siswa 1Malaysia (kds1m) juga akan diberi kepada pelajar sarjana dan doktor falsafah.

INFO MAKLUMAT KAD DISKAUN 1MALAYSIA (KDS1M)

1. Bagi mendapatkan diskaun pembelian, pelajar hanya perlu menunjukkan Kad Diskaun Siswa 1Malaysia (KDS1M) bersama kad pengenalan sahaja.
2. KDS1M diberi secara percuma dan diskaun kepada pelajar-pelajar IPT warganegara Malaysia yang mengikuti pengajian jangka panjang
yang tempoh masanya 1 tahun dan ke atas.
3. Kad diskaun ini akan diedarkan kepada pelajar pada September 2012.

PERMOHONAN & SYARAT KAD DISKAUN SISWA 1 MALAYSIA KDS1M

1. Tidak banyak syarat dan tidak perlu cara membuat permohonan kerana secara automatik maklumat pelajar disalurkan IPT kepada kementerian dan Bank Rakyat.
2. Kad diskaun siswa 1malaysia ini akan diedarkan melalui ipt masing-masing.
JOM SHARE ARTIKEL INI:

55 comments:

  1. wahhh !sgt seronok ! bln 9 ye.. waiting

    ReplyDelete
  2. yg ipta tu senang hti lerrr... yg ipts ne??? berserah je lahhh.. hohoho

    ReplyDelete
    Replies
    1. Adoi, tlg lah bace dgn teliti sblum komen & komplen. IPT tu maknenye IPTA & IPTS lah, bkn IPTA shj. Tu pun x faham ke? U student IPT ke??

      Delete
    2. Saya dari IPTS, uni kata x dapat lagi pun.... :(

      Delete
  3. nurhudamustafa18 July 2012 at 15:58

    cane plak nk mhon ni??

    ReplyDelete
  4. dia gne "IPT", dan kt atas pun tulis swasta dan awam...sila baca dgn teliti!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu..susah org x faham baca abes then nak komlen lebih

      Delete
  5. ipt tu smue la ipta ipts...dah phd pn bg mesti la yg laen pn bg..

    ReplyDelete
  6. pelajar luar negara boleh x????sekadar bertanya je..

    ReplyDelete
  7. kalu dah berijazah bulan Ogos dan konvo bulan Sept? tak dapat dah la?

    ReplyDelete
  8. Kad diskaun siswa 1malaysia ini akan diedarkan melalui ipt masing-masing.

    ReplyDelete
  9. Replies
    1. kad diskaun 1MALAYSIA...IPT KT MALAYSIA JE DPT

      Delete
  10. what bout students that are studying overseas?will they stil get still card?If Yes,then How to get it??

    ReplyDelete
  11. maybe student study abroad will not get the kad diskaun bcoz of currency transaction and nanti bajet ngara x ckup mo byr brg2 dlm dolar ka, pound ka. Heheh.. I said maybe and idk.. Please refer to the government or ur embassasy. Ty

    ReplyDelete
  12. kalau budak ipg??

    ReplyDelete
  13. yg blaja luar negara dpt, tpi kad hanya sah laku pakai brg2 kat Malaysia jer, and harus diingat kalau nk guna kad tuh kena tunjuk ic sekali.

    ReplyDelete
  14. ni beli tiket secara online or kat kaunter yg dpt diskaun ni?

    ReplyDelete
  15. bank rakyat je ker? bank lain xder ker?
    coz i xder acc bank rakyat...

    ReplyDelete
  16. sye da dptttt.. anda bile lagi?? :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. awk amk kt mn? bhgn pengurusan pelajar ke?

      Delete
    2. awk amk mn? bhgn pgurusan plajar ke?

      Delete
  17. well!!I'm studying in overseas..i will came back to malaysia during holidays and will stay here for about more than one month!..So it will be very helpful with that card for my daily uses at Malaysia!!..And im studying there by self-finance..How should I receive that card??Do I need to go and apply somewhere??please do reply ASAP!!..thank you

    ReplyDelete
  18. marsah x dpt ke?? kolej pengajian tinggi islam johor..

    ReplyDelete
  19. dah 27 september tapi tak dpt lagi. kata dpt bulan september...sedang menanti dgn penuh kesabaran

    ReplyDelete
  20. nape kene ade fasa ke-2?? xdpat lagi pon???

    ReplyDelete
  21. just nak tanya kolej kita owg bila akan dapat kad tersebut??

    ReplyDelete
  22. student pra perkhidmatan dpt x?lame menanti ni..

    ReplyDelete
  23. student pra perkhidmatan dapat ke x? diam je ni...

    ReplyDelete
  24. skg da 9oct da., haram jadah ape pon tak dengar,. dip iptk,. xkn lembab sgt nk wat keje,. nk bgi hadiah lmbt je,.mntk duit byr bil nk cpt je..

    ReplyDelete
  25. pelajar pengajian luar kampus tak dapat ke? kami pon sesak jugak walaupon keje.. lagi la makan pakai semua tanggung sendiri. mak ayah dah tak bagi bantuan. siap hantar duit ke kampung. :(

    ReplyDelete
  26. final year dpt dulu...2nd & 1st yr kene tunggu na.. jgn marah..

    ReplyDelete
  27. mydin tak bagi diskaun utk makanan. Kami pelajar kene makan tiap2 hari tapi beli syampu mungkin sebulan sekali je. stationaries pon..

    Hampa :)

    ReplyDelete
  28. oversea student How to get the card?

    ReplyDelete
  29. untuk student diploma pun dapat ke?

    ReplyDelete
  30. IPT KITORG XDPT LG.. ALASAN KPT XBG FEEDBACK LG... SKRG DA BLAN 12

    ReplyDelete
  31. Yang tak dapat tu takpe korang boleh menikmati kad diskau mykad tak percaya sms saye 0123854964 pengunaannya lebih meluas satu malaysia

    ReplyDelete
  32. Yang ipts juga boleh menikmati kad diskau hanya mengunakan mykad nak tahu sms saye 0123854964

    ReplyDelete
    Replies
    1. cmne nk aply dye..wat ipts??

      Delete
  33. mcm mne nk mohon pakai web.. link kt ats tu x bole bkk la,, :)

    ReplyDelete
  34. pelajar tingkatan 6 tak dapat ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. ting 6 bukan IPT still under skolah lagi..... so xdpat la...

      Delete

Silakan komen djdanchef akan balas kunjungan anda.