djchef Senarai Kod Kos Jurusan dan Bidang Politeknik Konvensional | PANAS GILER!! - DJDANCHEF

Friday, 24 May 2013

Senarai Kod Kos Jurusan dan Bidang Politeknik Konvensional

Senarai kode code kos course jurusan bidang di politeknik konvensional ilka metro program diploma apa

Salam, lepas habis SPM sudah tentulah ramai pelajar SPM telah membuat perlohonan ke IPTA dan juga politeknik. Dan sekarag ini djdanchef tengok dah jadi trend bila nak semak keputusan permohonan ke IPTA dan politeknik kalau calon itu berjaya mesti cuma keluar nama kod singkatan kos saja dan tak keluar nama penuh kos atau jurusan.

Politeknik juga tak terkecuali. Jadi dibawah ini djdanchef kongsikan senarai penuh kesemua kod jurusan dan bidang untuk Politeknik Konvensional.

Senarai Kod Kos Jurusan dan Bidang Politeknik Konvensional


Bil
Kod
Nama Program
1
EHD04
DIPLOMA KEJURUTERAAN AWAM
2
EHD05
DIPLOMA KEJURUTERAAN PERKHIDMATAN BANGUNAN
3
EHD06
DIPLOMA TEKNOLOGI BERASASKAN KAYU
4
EHD07
DIPLOMA PERANCANGAN BANDAR DAN WILAYAH
5
EHD08
DIPLOMA SENI BINA
6
EHD09
DIPLOMA UKUR BAHAN
7
EHD10
DIPLOMA UKUR TANAH
8
EHD11
DIPLOMA KEJURUTERAAN ALAM SEKITAR
9
EHD16
DIPLOMA KEJURUTERAAN ELEKTRIK
10
EHD19
DIPLOMA KEJURUTERAAN ELEKTRONIK(KAWALAN)
11
EHD20
DIPLOMA KEJURUTERAAN ELEKTRONIK(KOMPUTER)
12
EHD21
DIPLOMA KEJURUTERAAN ELEKTRONIK (KOMUNIKASI)
13
EHD26
DIPLOMA KEJURUTERAN ELEKTRIK DAN ELEKTRONIK
14
EHD28
DIPLOMA TEKNOLOGI MAKLUMAT (RANGKAIAN)
15
EHD29
DIPLOMA KEJURUTERAAN ELEKTRONIK (OPTOELEKTRONIK)
16
EHD30
DIPLOMA KEJURUTERAAN MEKANIKAL
17
EHD31
DIPLOMA KEJURUTERAAN MEKANIKAL (AUTOMOTIF)
18
EHD32
DIPLOMA KEJURUTERAAN MEKANIKAL (LOJI)
19
EHD33
DIPLOMA KEJURUTERAAN MEKANIKAL (PEMBUATAN)
20
EHD34
DIPLOMA KEJURUTERAAN MEKANIKAL (PENYAMANAN UDARA & PENYEJUKBEKUAN)
21
EHD35
DIPLOMA KEJURUTERAAN MEKANIKAL (PERTANIAN)
22
EHD38
DIPLOMA KEJURUTERAAN MEKANIKAL (PLASTIK)
23
EHD39
DIPLOMA KEJURUTERAAN MEKANIKAL (TEKSTIL)
24
EHD41
DIPLOMA KEJURUTERAAN MEKATRONIK
25
EHD42
DIPLOMA KEJURUTERAAN PROSES (PETROKIMIA)
26
EHD43
DIPLOMA KEJURUTERAAN PENYENGGARAAN PESAWAT
27
EHD44
DIPLOMA TEKNOLOGI MAKLUMAT (PENGATURCARAAN)
28
EHD45
DIPLOMA TEKNOLOGI MAKLUMAT (TEKNOLOGI PERMAINAN)
29
EHD46
DIPLOMA KEJURUTERAAN MEKANIKAL (REKABENTUK PEMBUATAN AUTOMOTIF)
30
EHD47
DIPLOMA KEJURUTERAAN MEKANIKAL (REKABENTUK PRODUK)
31
EHD48
DIPLOMA KEJURUTERAAN MEKANIKAL (AUTOMASI)
32
EHD50
DIPLOMA AKAUNTANSI
33
EHD53
DIPLOMA PEMASARAN
34
EHD55
DIPLOMA PENGAJIAN PERNIAGAAN
35
EHD57
DIPLOMA PERNIAGAAN ANTARABANGSA
36
EHD58
DIPLOMA SAINS KESETIAUSAHAAN
37
EHD59
DIPLOMA PENGURUSAN PERUNCITAN
38
EHD60
DIPLOMA PENGAJIAN PERNIAGAAN (E-DAGANG)
39
EHD61
DIPLOMA PENGURUSAN LOGISTIK DAN RANGKAIAN BEKALAN
40
EHD62
DIPLOMA KEWANGAN DAN PERBANKAN ISLAM
41
EHD63
DIPLOMA PENGURUSAN ACARA
42
EHD64
DIPLOMA PERKHIDMATAN MAKANAN (AMALAN HALAL)
43
EHD65
DIPLOMA PENGURUSAN HOTEL DAN KATERING
44
EHD66
DIPLOMA PENGURUSAN PELANCONGAN
45
EHD70
DIPLOMA REKA BENTUK GRAFIK
46
EHD72
DIPLOMA SENI DIGITAL
47
EHD73
DIPLOMA PENGAJIAN VIDEO DAN FILEM
48
EHD85
DIPLOMA PENGURUSAN PELANCONGAN (TAMAN & REKREASI)
49
EHD90
DIPLOMA TEKNOLOGI MAKANAN
50
EHD91
DIPLOMA BIOTEKNOLOGI
51
EHD92
DIPLOMA AGROTEKNOLOGI
52
EHD93
DIPLOMA TEKNOLOGI AKUAKULTUR
53
EHD94
DIPLOMA HORTIKULTUR LANDSKAP
54
00000
DIPLOMA DJDANCHEF

Yang berjaya melanjutkan pelajaran ke Politeknik Primier Metro atau Konvensional djdanchef ingin mengucapkan tahniah dan yang paling penting belajar rajin-rajin dan cuba dapatkan pointer 3.50 dapatlah Anugerah Ketua Jabatan (AKJ) atau di Universiti panggil Anugerah Dekan (Dean List) boleh naik atas pentas ambil sijil dan dapat join dinner untuk meraikan pelajar yang dapat dekan.

Senarai Kod Kos Jurusan dan Bidang Politeknik Konvensional @ djdanchef

JOM SHARE ARTIKEL INI:

18 comments:

  1. Hi, nak tanya ... kos2 di atas , belajar dlm bahasa apa ??

    ReplyDelete
    Replies
    1. sesi kuliah lecturer ajar dalam bahasa inggeris dan bahasa malaysia.. tapi dalam exam kena jawab dalam bahasa inggeris

      Delete
  2. Program ehd64 di politeknik mana ? Sy dh check tp xde dlm list '

    ReplyDelete
    Replies
    1. pukul dua ni boleh check dpt poli mana

      Delete
    2. Macam mane nk check ?

      Delete
  3. anonymous 14:35 ada la ehd64DIPLOMA PERKHIDMATAN MAKANAN (AMALAN HALAL)

    ReplyDelete
  4. salam..mcm mnn nk taw subjek yg dipelajari nti dip. perkhidmatan makanan (amalan halal)

    ReplyDelete
  5. salam. nak tanye,,,, subjek ape yang dipelajari dalam diploma kejuruteraan kimia???

    ReplyDelete
  6. maaf bertanya . bg cost dip. teknologi argiculture tu,kalo takde basic dlm bidang science mcm chemist,bio tu bole ke amek cost tersebut ?

    ReplyDelete
  7. assalamualaikum. saya nak tya kalau dip kejuruteraan alam sekitar kita dpt pointer yg tggi, kita boleh buat degree luar negara x? peluang tu mcm mana ye?? terima kasih.

    ReplyDelete
  8. assalamualaikum saya dah check dah politeknik konvensional bagi pengambilan jun 2014, saya berjaya dapat tawaran EHD04, saya check melalui sms, sya nak bertanya macam mana sya nak terima kos tersebut.. saya cari laman web politeknik konvensional x jumpa...saya nak tahu laman web tersebut..

    ReplyDelete
  9. Salam...klo nak mbil 2 cos bleh ke...aku nak edh92 n edh93

    ReplyDelete
  10. Salam. Sy lpsn spm 2010. Layak ke sy nk mohon poli?

    ReplyDelete
  11. assalamualaikum,poli ni terletak dkt mne ye?

    ReplyDelete
  12. klau kls sastera nak ambil jurusan kejuruteraan elektronik blhke?

    ReplyDelete
  13. Saya nak tanya.. masa sekolah.. saya aliran perakaunan.. tapi sekarang saya nak belajar kejuruteraan.. EHD 43..blh ke? Saya pun tak tahu basic pasal ni..

    ReplyDelete
  14. Layarilah sendiri di www.politeknik.edu.my
    kat situ macam-macam ada.

    ReplyDelete

Silakan komen djdanchef akan balas kunjungan anda.