djchef BAJET 2013 : BONUS SEBULAN SETENGAH GAJI PENJAWAT AWAM | 1 BULAN GAJI KAKITANGAN AWAM | PANAS GILER!! - DJDANCHEF

Saturday, 29 September 2012

BAJET 2013 : BONUS SEBULAN SETENGAH GAJI PENJAWAT AWAM | 1 BULAN GAJI KAKITANGAN AWAM

Bajet 2013 : bonus sebulan (1bulan) setengah gaji untuk penjawat kakitangan awam djchef.

KUALA LUMPUR 28 Sept. - Kira-kira 1.3 juta penjawat awam akan menerima bonus sebulan gaji manakala pesara akan menerima RM500, demikian diumumkan Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak.

Beliau berkata bonus sebulan itu sebagai tambahan kepada setengah bulan gaji yang telah dibayar sebelum perayaan Aidilfitri yang lepas, Bayaran bonus itu akan dibuat sebanyak dua kali iaitu setengah bulan pada bulan Disember manakala setengah bulan lagi pada Januari depan.

Sebagai kerajaan yang mengenang budi, suka saya mengumumkan pemberian bonus sebanyak 1 satu setengah bulan gaji. Dari jumlah tersebut, setengah bulan telahpun diberikan menjelang Aidilfitri yang lepas," kata Najib yang juga Menteri Kewangan ketika membentangkan Belanjawan 2013 di Dewan Rakyat hari ini.

Kerajaan pada Ogos lepas memberikan bonus setengah bulan gaji dengan minimum RM500 kepada semua penjawat awam, manakala pesara menerima RM500 bagi menyambut Aidilfitri.

Najib berkata pemberian bonus tersebut diharap dapat mengurangkan beban penjawat awam terutamanya yang berkeluarga, bagi menghadapi musim persekolahan yang akan bermula Januari depan. - BERNAMA

** MAKLUMAN **
Untuk Baca semua yang berkaitan bajet 2013 sila klik sini>> BAJET 2013

= =  =  = = =

JOM SHARE ARTIKEL INI:

1 comment:

  1. tahniah kpd penjawat awam...sonok asyik dpt bonus je kan...

    ReplyDelete

Silakan komen djdanchef akan balas kunjungan anda.