djchef Novel Terbaru November 2013: Saya Tunggu Awak - Bonda Nor | PANAS GILER!! - DJDANCHEF

Thursday, 21 November 2013

Novel Terbaru November 2013: Saya Tunggu Awak - Bonda Nor

Beli baca online novel melayu Saya Tunggu Awak - Bonda Nor harga drama kat mana nak jual novel terbaru 2013 karya seni kakinovel penulisan2u sinopsis

ID product: 9789830974453
Format : Kulit Nipis
Penerbit : Galeri Ilmu
Tarikh terbitan: 15-OCT-2013
Kategori (utama): Novel
Kategori (sub): Islamik

Harga: RM 24.00


Sinopsis Saya Tunggu Awak:

Novel ini berkenaan seorang ustazah yang menjadikan kitab Bidayatul Hidayah sebagai bahan pengajarannya. Bidayatul Hidayah bermaksud Permulaan Taqwa. Ia diambil bersempena nama sebuah kitab karangan Imam Al-Ghazali. Menerusi novel ini, kisah mujahadah menepis cinta ini bermula gara-gara penglibatan kedua-dua watak utama dalam penganjuran satu seminar yang dipanggil SEMINAR BIDAYATUL HIDAYAH.

Kitab Bidayatul Hidayah umpama satu manual harian seorang Mukmin yang menyentuh aspek-aspek utama kehidupan mereka. Begitu juga dengan kaedah penulisan novel ini yang cuba menyentuh beberapa permasalahan utama yang sering timbul dalam kehidupan manusia. Dengan ilmu dan kekuatan mujahadah, manusia mampu merentas bidayatul hidayah atau permulaan taqwa.

Bidayatul Hidayah mungkin bukan satu nama asing bagi ahli-ahli agama namun ia satu nama yang agak baharu bagi masyarakat seluruhnya. Justeru diharapkan menerusi pemahsyuran semula nama ini akan menarik perhatian mereka untuk membaca kitab Al-Ghazali ini dan memanfaatkan isinya dalam saya tunggu awak.


Testimoni Pembeli Novel
Beberapa testimoni pembeli yang telah membeli novel daripada kami**DILARANG COPY PASTE PRINTCREEN PEMBELI AS RAFFALI SHOP DIMANA2 WEBSITE TANPA KEIZINAN KAMI.


HARGA NOVEL:
RM24


Nak order online? Boleh hubungi As Raffali Shop melalui:
Untuk Order:
SMS atau WhatsApp: 012-4973905
WeChat/Line ID: asraffali
Facebook: http://www.facebook.com/belinovel
Jom dapatkan novel saya tunggu awak daripada kami.
JOM SHARE ARTIKEL INI:

1 comment:

Silakan komen djdanchef akan balas kunjungan anda.