djchef 4 INISIATIF 1 MALAYSIA FOR YOUTH (1M4U) | PANAS GILER!! - DJDANCHEF

Sunday, 15 July 2012

4 INISIATIF 1 MALAYSIA FOR YOUTH (1M4U)

4 inisiatif empat 1 malaysia for youth 1m4u program

KUALA LUMPUR: Datuk Seri Najib Razak sebentar tadi mengumumkan empat (4) inisiatif penting di bawah program 1Malaysia For Youth (1M4U) dalam usaha memperkasakan gerakan sukarelawan belia di negara ini.

Perdana Menteri berkata, empat perkara itu ialah penubuhan Lembaga Amanah 1M4U, Dana Sukarelawan 1Malaysia dengan peruntukan sebanyak RM100juta dan mengisytiharkan 2013 sebagai
Tahun Sukarelawan serta mewujudkan Stesen Radio 1M4U. Najib berkata demikian ketika berucap pada program 1M4U di sini.

JOM SHARE ARTIKEL INI:

2 comments:

 1. Kepada Saudara-saudara dan Saudari-saudari yang hormati sekian,
  Bahawa saya, peguam Yip Jiun Hann, Pemuda MCA Gombak seorang anak Yip Kum Fook ingin bertanya mengapa orang ramai begitu dengki bapa saya beristeri lebih dari tiga? Ini sebuah Negeri demokrasi, dia mahu sepuluh isteri pun hak dia sendiri, sekiranya dia bolih bertanggujawab.

  Demi Islam pun bolih berkahwin lebih daripada empat perempuan. Saya harap orang ramai berfaham dan jangan bodoh.

  Kalau semua mahu cabar demokrasi dan hak asasi, orang ramai bolih bertanya pada YB Perdana Menteri Datuk Seri Najib Abdul Razak and Pengurusi MCA Malaysia Datuk Dr. Chua Soi Lek, kerana memperbuatan mereka sama dengan bapa saya.

  Yang benar

  Pemuda MCA Gombak
  Sdr. Yip Jiun Hann

  http://margeemar.blogspot.com/2012/06/malaysia-between-les-majeste-treason.html

  ReplyDelete
  Replies
  1. Maaf yer saudara Yip Jiun Hann...Ada kesilapan sikit berkenaan comment saudara di atas. Dalam Islam HANYA boleh kahwin EMPAT SAHAJA(MAKSIMUM), bukan LEBIH DARI EMPAT. Dan dalam Islam menggariskan beberapa peraturan dan syarat yang wajib dicapai terlebih dahulu sebelum seseorang itu dibolehkan berkahwin lebih dari satu.

   Saya tak membantah kalau ayah saudara nak kawin lebih dari seorang asalkan tidak berlaku penganiayaan kepada sesiapa. Sememangnya itu hak dia dan jalan hidup yang dia pilih. Tetapi kalau saudara nak marah orang yang dengki dengan ayah saudara pun, saya rasa tak perlu untuk saudara sentuh bab agama Islam sekiranya saudara tidak arif. Dan sekiranya saudara nak sentuh juga, bertanyalah kepada orang Islam yang betol2 berpegang pada agama Islam terlebih dahulu. Sekian, harap maklum. Terima kasih.

   Delete

Silakan komen djdanchef akan balas kunjungan anda.