djchef Beli Novel Online: Bukan Isteri Sempurna - Tulip Ungu | PANAS GILER!! - DJDANCHEF

Thursday, 19 September 2013

Beli Novel Online: Bukan Isteri Sempurna - Tulip Ungu

Beli baca online novel melayu bukan isteri sempurna - tulip ungu  harga murah drama kat mana nak jual sinopsis


Tajuk : Bukan Isteri Sempurna 
Penulis : Tulip Ungu
Harga : RM21.00 
ISBN : 978-967-0448-41-1

Sinopsis
Nina telah diperkosa oleh Danish Arham, kembar kepada Daniel Arman. Apabila Danish Arham melarikan diri, Daniel Arman terpaksa menggantikan tempat abang kembarnya dengan mengahwini Nina. Datuk Zainuddin yang bersangka buruk dengan Nina telah melemparkan pelbagai tuduhan terhadap Nina sehingga Nina melarikan diri.

Lima tahun berlalu. Nina bertemu semula dengan Daniel Arman apabila syarikat tempat dia bekerja bergabung dengan syarikat Daniel Arman dan dia tidak dapat mengelak apabila jawatannya bertukar daripada menjadi setiausaha Zachary kepada PA Daniel Arman.
Namun begitu, Daniel Arman tidak pernah membenci Nina. Nina pula tidak pernah mengharapkan cinta Daniel Arman kerana dia sedar hakikat dirinya yang tidak sesempurna wanita lain. Tambahan pula Azzura sering bersama dengan Daniel Arman. Dan Zachary, rakan kongsi Daniel Arman yang tidak putus-putus mengharapkan cinta Nina.

Ketenteraman hidup Nina berkocak apabila Danish Arham kembali dan inginkan Nina sebagai haknya. Danish Arham melakukan pelbagai perkara untuk mendapatkan Nina kembali namun bagi Daniel Arman, Nina telah menjadi isterinya dan dia bertanggungjawab ke atas wanita itu walaupun tidak pernah wujud hubungan suami isteri yang sebenar antara mereka.

Daniel Arman: “Selagi you masih isteri I, selagi itulah you menjadi tanggungjawab I. Dan I nak you tahu I buat semua ni bukan sebab I nak you kembali pada I tapi I tak nak you pergi goda lelaki lain. I pun akan terpalit dosa kalau you buat tak senonoh di luar.”
Danish Arham : “Daniel Arman tak mampu nak jaga you.”

Nina : “Jangan ingat lepas semua yang berlaku, saya akan terima Encik Danish dalam hidup saya. Biarpun Daniel Arman buang saya, tapi saya tak kan terima Encik Danish jadi suami!. Lelaki macam Encik Danish tak layak jadi suami sesiapa pun!”

“Tingkahmu sering membuatku kaku. Bicaramu mampu membuatku kelu. Namun... bisakah aku berikan kau bahagia? Andai Aku BUKAN ISTERI SEMPURNA.”
“Encik tolong saya... saya tersangkut ni.”

“Dah tau dua-dua badan besar, apesal masuk sekali gus? Menyusahkan orang aje!” Azki mengeluh kasar. “Apa aku nak kena buat ni? Panggil bomba ke?”

“Encik, tak payahlah panggil bomba. Encik nak malukan saya ke? Nak satu bangunan ni tahu yang saya tersangkut kat pintu lif?”

“Habis tu, kau nak suruh aku buat apa?”

“Encik tolak ajelah badan saya ni.”

“Aku?” Keras Azki menyoal.

“Habis tu, ada ke orang lain kat sini? Kalau pokok bunga tu boleh tolong, dah lama saya minta tolong kat pokok bunga tu,” balas Aime.

Melihatkan Aime dan pengawal keselamatan itu saat ini bukanlah suatu pemandangan yang indah. Dua-dua sama besar, sama bulat. Penuh pintu lif itu dengan dua orang yang bertubuh besar. Macam nak buat show punggung siapa lebih besar pula! Lalu, dalam keterpaksaan Azki menolak tubuh

Aime ke hadapan. Hanya sekali tolakan, Aime dan pengawal itu terlepas daripada terus tersangkut di pintu lif itu.

“Adoi... kuatnya encik tolak. Sakit!” rungut Aime yang sudah melekat pada dinding lif.

“Kau tu besar! Takkan aku nak tolak dengan lemah lembut.” Sahut Azki. Tetapi, bila Nazman ngam dengan Aime... Azki cemburu pula. Tak senang duduk dibuatnya. Macam mana ni? Takkan Azki dah jatuh cinta kat Aime kut?

“Kalau di langit, kau umpama bintang yang bercahaya. Kalau di lautan, kau umpama mutiara yang menyinar. Kalau di hutan, kau merupakan kera yang bergayutan!”

HARGA:
RM21

Postage:
RM6 Semenanjung
RM9 Sabah Sarawak

Nak order online? Boleh hubungi As Raffali Shop melalui:
Untuk Order:
SMS atau WhatsApp: 012-4973905
WeChat ID: asraffali
Facebook: http://www.facebook.com/belinovel


JOM SHARE ARTIKEL INI:

No comments:

Post a Comment

Silakan komen djdanchef akan balas kunjungan anda.