djchef CONTOH NOTIS BERHENTI KERJA PALING MANTAP!! | PANAS GILER!! - DJDANCHEF

Thursday, 14 April 2011

CONTOH NOTIS BERHENTI KERJA PALING MANTAP!!

Berikut ialah contoh surat atau notis berhenti kerja 24jam, minggu, dan bulan paling mantap!


MOHD RASHID B. BUSHI

NO 834,LORONG TENTERAM

TAMAN DAMAI

02670


MUHAMAD ARIS B. LARIS

C 121B,

JALAN PERINDUSTRIAN BUKIT MELATI,

12100 BUKIT MERTAJAM,

SEBERANG PERAI TENGAH,

PENANG . 10 APRIL 2011


TUAN,

PER : SURAT BERHENTI KERJA


Saya seperti nama diatas, ingin memohon berhenti kerja. Saya berharap permohonan ini diluluskan. Berikut adalah sebab- musabab saya ingin berhenti kerja:-

1. Saya kerap dibuli oleh senior.

2. Makanan di kantin tak sedap tapi mahal macam KFC. Tambahan pula kalau makcik senior yg kira.

3. Lagu 5′S tidak masuk dalam carta ERA.

4. Waktu rehat tersangat pendek 15 minit je… Nak beratur pun dah 20 minit!!!

5. Kerja asyik berdiri… … … . Kasut takde sponge pulak!!!!!

6. Bas kilang tersangat laju… . Tersangat BAHAYA… ..


7. Kalau setakat nak keja kilang, lebih baik tak payah ambil SPM. Indon tak ambil SPM pun boleh keja jugak!!!

8. Pekerja dipaksa O.T. Ingat kita orang ROBOT ke!!! Kalau tak O.T. ugut nak bagi Warning Letter pulakk… ..

9. Pintu kecemasan dihalang. Bila BOMBA audit baru kalut. KESELAMATAN TIDAK DIUTAMAKAN.

10. Scan in/out sikit nak masuk kena beratok sampai GATE HOUSE nak balik kena beratok BULeh TAWAF satu kilang..

11. Pintu keluar masuk 2 shj. Pekerja beribu… . Masuk LATE marah!!! Balik LATE driver BAS pulak marah!!!! sampai rumah mak bapak pulak yang marah KAMI selalu kena MARAHHHHHH…

12. Boss kadang 2 ok, kadang 2 tension sampai tak ingat 2 yang kami ni orang gak

13. Faedah2 lain tak memuaskan. contoh keja bagai nak tecabut kepala lutut profet shereing HAMPEHHH

14. BANYAK LAGI NAK HABAQ TAPI KUT TAK SANGUP DENGAQ KUT!!!!

15. Bonus Tahun Ni Takde Macam Hampeh…Orang Gaji Besar je yang dapat,Orang bawahan semua tak dapat…Kalau mcm ni biar boss besar mati cepat!!!! ..baru ada keadilan……Aminnnn

Untuk pengetahuan tuan, saya telah berjaya menabung sebanyak RM 1.5 juta selama saya bekerja sebagai operator. Wang itu telah saya laburkan dalam bentuk dinar emas. Setiap bulan, pendapatan saya adalah sebanyak RM890. Inilah faktor utama saya ingin berhenti kerja. Terima kasih atas segala kerjasama … … … … tunjuk ajar tuan selama ini dengan saya.

**Akhir kata, terimalah sebuah pantun MAUTdari saya… … ..

IKAN KELI, IKAN KEMBUNG; ANGKAT KAKI, LLLAAAMMMBUNG… … … … …

SEKIAN, TERIMA KASIH..

****Ok gurau saja. Untuk format yang betul untuk tulis surat SILA KLIK NEXT>

JOM SHARE ARTIKEL INI:

21 comments:

  1. huhu best,,tergelak aku ni yg tgh srabut psl keje..

    ReplyDelete
  2. idea terbaru kalo tak pernah buat notis benti kerja...kahkahkah...

    ReplyDelete
  3. gilaan ,. hahahaha

    ReplyDelete
  4. Terbaikkkkkkk

    ReplyDelete
  5. memang berani....tabikkk

    ReplyDelete
  6. cam copy paste je, cume tukar name je nie... hua hahha...

    ReplyDelete
  7. giler betol surt ni..heheh

    ReplyDelete
  8. heheh kalau hang hantar betul surat ni ....memang anda hero. terbaikkkkkkk

    ReplyDelete
  9. mmang trbaik brooo, gua tabek sama lu

    ReplyDelete
  10. hahaha XD terbaikkk ! bleh jgk amek siket2 idea mcm nii . kahkahkah X>

    ReplyDelete
  11. haha..terbaik..

    ReplyDelete
  12. senyummmmmmmmm.....:D

    ReplyDelete
  13. Idea yg bernas...hihi

    ReplyDelete

Silakan komen djdanchef akan balas kunjungan anda.