djchef PANDUAN TIPS TEKNIK BLOG WORDPRESS | PANAS GILER!! - DJDANCHEF

Wednesday, 6 April 2011

PANDUAN TIPS TEKNIK BLOG WORDPRESS

"Pasang Blog Dot Com Anda Sendiri Dengan Mengikuti Panduan Langkah Demi Langkah Yang Mudah Difahami. Anda Sebenarnya Mampu Melakukannya Sendiri Tanpa Perlu Mengikuti Kursus Yang Mahal!"

Daripada: Mohd Zulfadli (SmartZul)


Salam Sejahtera,

Terima kasih kerana meluangkan masa ke laman web ini.

Saya merupakan seorang Usahawan Internet sepenuh masa dan mengendalikan sebuah blog mengenai Perniagaan Internet di SmartUsaha.Com. Malah, saya juga telah banyak membantu para usahawan Internet untuk memiliki blog mereka sendiri dan memberikan khidmat nasihat kepada mereka.

Setelah hampir dua tahun saya mempunyai blog, maka saya rasakan adalah baik jika saya berkongsikan ilmu dan pengalaman yang saya ada dengan mereka yang memerlukan termasuk anda.

Saudara/i,

Mahukah anda menjana pendapatan dengan menggunakan blog? Ataumendapatkan pelawat untuk laman web perniagaan Internet anda dengan mudah melalui blog? Sudah ramai yang berjaya 'membuat duit' sama ada secara sampingan atau sepenuh masa dengan hanya menggunakan blog.

Ada juga mereka yang menjadikan blog sebagai 'pintu masuk' untuk pelawat ke laman web jualan produk mereka. Mudah ceritanya mereka menggunakan blog sebagai alat pemasaran mereka.

TETAPI, anda perlu bermula dengan betul, bersistematik, strategi dan teknik yang berkesan. Jika tidak, anda pasti gagal dan bercelaru.

Dan itu semua sudah pasti bermaksud anda perlu BELAJAR.

Anda mungkin salah seorang daripada mereka yang tidak tahu membina blogsendiri dan bagaimana mendapatkan pelawat ke blog anda. Anda sering meminta bantuan orang lain, bertanya, mencari, namun masa anda terus habis begitu sahaja dan tidak dapat membina blog anda sendiri.

Mahukah anda terus membazir masa padahal ada jalan yang lebih mudah? Semakin anda membazir masa, semakin anda ketinggalan walhal orang lain terus meninggalkan anda.

Kini menjadi satu 'trend' orang sekarang memiliki blog dot com sendiri bagi tujuan menjana pendapatan sampingan atau sepenuh masa di Internet. Malah dengan memiliki blog, anda boleh menggunakannya untuk pelbagai tujuan.


Sesiapa Sahaja Perlu Memiliki Blog!

Tidak kisah siapa diri anda, walaupun seorang tukang masak, penulis buku, peguam, ustaz, guru, pemandu teksi, ahli perniagaan, CEO, usahawan Internet, pelajar, pesara, doktor, petani atau sesiapa sahaja, blog merupakan satu medium penyampaian maklumat dan pemasaran yang amat berkesan.

Ia dapat menambah kenalan, berkomunikasi dengan sesiapa sahaja dan yang pasti, ia adalah satu teknologi di Internet yang begitu ampuh sekali untuk digunakan bagi pelbagai tujuan dan matlamat. Maka, anda perlu memiliki sebuah blog sendiri.

Dengan hanya menulis, segenap lapisan masyarakat seluruh dunia akan membaca dan tahu apa yang anda tulis tersebut atau mengenali diri anda! Jika anda seorangusahawan, sudah pasti produk atau servis anda akan diketahui akan kewujudannya oleh ramai orang!

Ramai yang telah berjaya membina nama dan menghasilkan pendapatan dengan hanya menggunakan blog. Jika anda perhatikan, begitu ramai usahawan memiliki blog mereka sendiri bagi berkongsi apakah yang mereka lakukan dan menyatakan apakah produk keluaran mereka yang terkini. Jika anda seorang usahawan, tidak memiliki blog adalah satu kerugian terbesar bagi anda dan perniagaan anda!

TIP HEBAT 1:

Bayangkan anda menyertai satu program atau majlis. Anda berkenalan dengan ramai orang di majlis tersebut dan memberikan mereka kad bisnes anda. Pada kad itu tercatat alamat URL blog anda.

Tidak perlu anda promosikan perniagaan anda semasa sesi perkenalan. Biar mereka masuk ke blog anda dan membaca apakah produk dan servis anda. Jangan lupa di blog letak 'contact form' dan maklumat-maklumat produk anda!

Ini baru satu contoh kegunaan blog. Menarik bukan?

Blog adalah satu alat yang amat berkuasa di dalam menjana pendapatan atau mendapatkan trafik (pelawat, bakal pembeli) ke laman web perniagaan. Anda juga boleh melakukannya jika anda tahu caranya.

Case Study Blog SmartUsaha.com

Perniagaan yang saya bina di Internet bertahan kukuh sehingga kini kerana mempunyai audiens dan pengikut' saya sendiri. Ini semua adalah kerana saya menggunakan blog untuk berinteraksi dengan mereka.

Tahukah anda, sebilangan besar pembeli saya bermula dengan membaca artikel-artikel di blog saya? Mereka bukan hanya beli satu, tapi dua dan lebih produk!

Dengan menulis artikel yang bermanfaat dan menunjukkan kepakaran kita, para prospek tidak akan banyak soal lagi untuk mendapatkan produk jualan anda.

Dengan Memiliki Blog, Anda Boleh:

Membina kredibiliti dengan menunjukkan kepakaran anda

Mendapatkan trafik 'percuma' ke laman web perniagaan anda

Berkomunikasi dengan bakal dan pelanggan sedia ada anda

Mempromosikan perniagaan konvensional anda dengan lebih berkesan

Menambah rangkaian perniagaan (business partner) melalui Internet

dan banyak lagi!

TIP HEBAT 2:

Internet digunakan untuk mencari maklumat. Jadi, blog adalah salah satu cara berkesan untuk mendapatkan prospek perniagaan anda. Dengan menulis pelbagai maklumat percuma di blog, sudah pasti ia akan tersenarai di enjin carian seperti google.com atau anda promosikan terus kepada prospek.

Bawa mereka ke blog anda dan selepas mereka membaca maklumat-maklumat percuma yang anda berikan, mereka pasti akan berminat untuk mendapatkan produk dan khidmat perniagaan anda!

Atau sekurang-kurangnya mereka telah tahu akan kewujudan perniagaan anda. Nah, satu lagi kehebatan blog!

Tapi Ada Sesuatu Di dalam Fikiran Anda...

Saya faham, begitu ramai orang (mungkin termasuk anda?), yang baru ingin bermula di arena 'blogging' terutama di dalam proses memiliki (membina) blog dot com sendiri mengalami beberapa masalah seperti berikut:

Tidak tahu bagaimana memasang blog dot com sendiri

Bermasalah dengan hal teknikal blog kerana tiada panduan mudah dan lengkap!

Bermula dengan langkah yang salah

Memilih topik blog yang tidak menguntungkan

Takut untuk bermula kerana tiada ilmu atau keliru

Tidak dapat menguruskan blog dengan baik

Blog tidak terkenal, pengunjung tidak ramai, hasil tak setimpal

Tiada seseorang yang memberikan panduan

Perlu mengupah orang lain dengan kos yang tinggi

Dan banyak lagi masalah yang berkaitan..


Persoalan utama adalah: Apakah langkah pertama yang perlu dilakukan?

Perhatikan, begitu banyak masalah yang dihadapi oleh ramai orang dan mungkin diri anda sendiri. Ketahuilah, masalah yang akan anda hadapi bukan sahaja di peringkat pembinaan blog, malah di peringkat semasa menguruskan blog tersebut dan di dalam usaha mendapatkan pelawat ke blog.

Tentu anda ingin berjaya di dalam 'blogging' (aktiviti ber-blog) bukan? Jika ya, maka anda perlu mendapatkan PANDUAN yang dapat membantu anda untukmembina blog secara mudah dan bagaimana bermula dengan betul.

Untuk itu, saya telah bertungkus-lumus untuk menghasilkan satu panduan bagi segala masalah yang anda hadapi terutama di dalam membina blog dot com anda sendiri.


Perkenalkan, Pakej Kit Blogger!

panduan membuat blog

[Produk ini adalah EBOOK, bukan buku cetakan. Segala imej hanya ilustrasi sahaja.]

FAKTA Yang Perlu Anda Tahu:

Pakej Kit Blogger mula dipasarkan sejak tahun 2006 lagi dan ia telah dikemaskini berkali-kali agar kandungannya sentiasa 'up to date!'.

"Saya bermula dengan ZERO, namun kini saya berbangga dengan blog saya sendiri."

Sebelum ini memang saya berangan-angan untuk memiliki blog sendiri kerana dalam perniagaan adalah tidak profesional sekiranya menggunakan blog percuma.

Anda tidak akan rasa rugi kerana anda akan mendapat 'Support'daripada SmartZul. Jadi, jangan ragu-ragu lagi untuk memiliki Ebook ini sekiranya anda mahu menjadi USAHAWAN PROFESIONAL".

Mohd Rozmie a.k.a JimieRay
www.jimieray.com/blog


Tiada masa untuk membaca laman web ini?

Klik di sini sekarang untuk
mendapatkan Pakej Kit Blogger ini!


Melalui Pakej Kit Blogger ini, anda akan mendapat item-item berikut:


Item 1: Ebook Panduan Asas Wordpress

panduan asas wordpress

Ebook setebal lebih 100 muka surat ini, kini hampir menjadi milik anda!

Di dalam Ebook ini, anda akan mempelajari cara memasang dan menggunakan blog Wordpress dengan langkah yang mudah :

Memasang blog Wordpress ke Hosting dengan hanya 13 langkah mudah!

Mengkonfigurasi blog Wordpress dengan hanya 11 langkah mudah! Kini anda tidak perlu lagi menghabiskan masa untuk mencari beberapa asas konfigurasi penting untuk blog Wordpress. Kesemuanya telah ditunjukkan di dalam panduan ini.

Belajar memasang theme (design) blog kesukaan anda.

Memasang beberapa 'plugin' asas untuk 'melawan' komen SPAM, meletak 'contact form' dan social bookmark icon.

Meletak imej banner imej di sidebar blog.

Belajar asas penggunaan blog seperti penulisan post, memasukkan imej, dan setting category.

Menggunakan aplikasi Widget untuk meletak fungsi Search, Pages, Recents Posts dan Recent Comments.

Tip dan trik SEO di dalam usaha mendapat 'ranking' (kedudukan) yang terbaik di Senarai Hasil Carian di enjin carian seperti Google.com. Ketahuisatu kesilapan 'berbahaya' yang dilepas pandang oleh kebanyakan blogger baru. Bahagian ini AMAT WAJIB anda tahu dan melakukannya!

Penerangan adalah praktikal : baca dan buat. Mudah difahamiwalaupun anda bukan seorang yang banyak tahu hal teknikal!

Klik di sini untuk mendapatkan Ebook ini sekarang!

...dan ia hampir menjadi milik anda!

Ebook Panduan Wordpress

Klik di sini untuk mendapatkan Ebook ini sekarang!

Testimoni Ikhlas Pembeli Ebook Ini..


Lihat Beberapa Blog Mereka Yang Telah Mengikuti
Panduan Langkah demi Langkah Melalui Ebook Ini:

Dengan Ebook Ini, Anda Dapat:

Membina blog pertama dengan panduan yang mudah

Memulakan langkah pertama yang BETUL

Membina blog terus di domain dot com anda!

Mengkonfigurasi dan menggunakan beberapa fungsi asas blog Wordpress

Mendapatkan pelawat (pembaca blog) dengan beberapa teknik efektif, mudah dan percuma. Pelan Tindakan disediakan.


Ya, kini anda yang 'zero' mengenai teknikal blog akan dapat mengetahui segala perkara asas yang penting. Inilah yang anda cari-cari selama ini bukan? Dapatkan sekarang di sini.

Dapatkan 7 Tips Hebat 'Blogging'

Ketahui 7 tips efektif dan berkesan untuk menjadi blogger yang hebat. Tujuh tips yang akan anda perolehi adalah:

1# Menjana lebih wang melalui blog. Ketahui cara mudah bagaimana mempelbagaikan sumber pendapatan melalui blog anda.

2# 3 Kesilapan Pertama di dalam Memulakan Blog

3# 1 Teknik Mudah Bagaimana Mengekalkan Pelawat Setia Blog Anda

4# 3 Cara Mudah Mendapatkan Idea Menulis Blog

5# Unsur 3K Memberikan Kejayaan Yang Membanggakan Kepada Seorang Anak Muda dan Kepada Blognya!

6# 1 Teknik Ampuh Menarik Trafik Dengan Cepat! Ketahui bagaimana Mr. A berjaya menarik trafik ke blognya dengan mudah

7# 'K' Yang Hilang. Unsur Pelengkap Kepada 3K!

Klik di sini untuk mendapatkan tips yang hebat ini secara percuma!

"Ebook yang patut anda miliki!"

"Jika anda berminat untuk menghasilkan blog laman web menggunakan wordpress, Ebook ini saya cadangkan untuk anda. Anda tidak perlu bersusah payah, hanya perlu ikut panduan langkah demi langkah yang diberi.

Hasilnya begitu sempurna. Saya jamin 100% anda tidak menyesal membeli Ebook terbitan SmartZul ini."

Jebat Abd. Kadir
http://MesraInternet.com/blog


"Saya Amat Berpuas-Hati!"

"Dulu saya rasa susahnya hendak membina blog dot com sendiri dan rasa macam kerdil sangat dan tak mungkin saya mampu membuatnya sendiri. Malah bila membaca blog-blog orang lain (blog domain sendiri) rasa-rasanya seperti dah ketinggalan zaman.

Rupanya saya silap. Peluang masih cerah. Secara kebetulan saya telah memulakan perniagaan Internet jadi ketika itu saya cuba install sendiri blog saya, namun masih banyak yang tidak lengkap. Dalam masa yang sama, muncul Kit Blogger versi kedua. Tanpa membuang masa saya terus memilikinya dan kini blog saya sentiasa diupgrade dari semasa ke semasa dengan panduan tersebut.

Ruangan support yang disediakan sangat membantu! Alhamdulilah, satu kepuasan wujud apabila telah memiliki blog dot.com sendiri. Anda bila lagi? Jangan tunggu lama-lama, nanti domain anda dikebas orang".

Norazlina Ramdzan
http://forum.wanitaniaga.com


"Ebook ini antara yang terbaik pernah saya baca.."

"Pakej Kit Blogger ini adalah salah satu Ebook terbaik yang pernah saya baca. Ia bukan Ebook semata-mata tetapi merangkumi semua aspek yang berkaitan.

Saya yang tidak begitu tahu mengenai blog sebelum ini telah berjaya mendirikan blog sendiri dengan jayanya. Amat istimewa kerana zul memberikan satu link rahsia kepada pembeli."

Bent Daniel
http://www.believedreams.com
http://www.convertdv.com

Itulah kata mereka dan mungkin anda juga akan berkata begitu sebaik sahaja mengikuti panduan di dalam Ebook asas wordpress melalui Pakej Kit Blogger ini.

Item 2: Pelbagai Bahan Rujukan Tambahan!

Anda juga akan mendapat beberapa item tambahan penting dan bernilai tinggi yang disertakan bersama dengan pakej ini agar dapat membantu anda bermula dan melakukan sesuatu langkah dengan baik dan bersistematik. Antaranya adalah:

Pelan Tindakan Blog. Dengan pelan tindakan ini, anda akan dapat memulakan langkah pertama dengan betul yang kebanyakannya diabaikan oleh ramai blogger baru:

Tanpa pelan ini, Ebook panduan wordpress tidak akan lengkap kerana pelan tindakan ini adalah kunci utama pakej ini. Kebanyakan blogger baru bermula tanpa perancangan yang tersusun, tetapi dengan pelan tindakan ini, anda akan diberikan langkah demi langkah yang sepatutnya dilakukan jika ingin berjaya.

Ebook "Panduan dan Asas Blog". Di dalam Ebook ini anda akan disampaikan mengenai asas-asas blog, teknik efektif bagaimana menggunakannya dan cara mempromosikan blog anda. Ebook ini perlu dimiliki dan dibaca agar kekeliruan anda mengenai blog akan berkurangan.

Ebook "Panduan Mudah FTP". Panduan ini adalah satu keperluan bagi anda yang tiada asas mengenai nama domain, server (hosting) dan penggunaan FTP melalui perisian Filezilla.

Kemahiran dan kefahaman mengenai itu semua adalah perlu agar proses pembinaan dan pengurusan blog menjadi lebih mudah.

Nota: Semua imej di atas hanya ilustrasi sahaja. Produk adalah berbentuk downloadable.

Tidak cukup dengan item-item di atas?
Teruskan membaca...


Bonus Eksklusif Untuk Anda!


1# Kupon Pembelian Hosting NetKL.com

Potongan Harga 10%

Kini anda dapat menjimatkan sedikit bayaran untuk pembelian Hosting di NetKL.Com. Dapatkan kupon ini melalui pembelian Pakej Kit Blogger untukpenjimatan pembelian hosting anda di NetKL.Com. Anda pasti berpuas-hati dengan khidmat mereka!


2# Panduan Pembelian Domain dan Hosting

Sebagai pembeli Pakej Kit Blogger akan diberikan panduan secara percuma cara membeli domain dan hosting. Anda juga ditunjukkan bagaimana menggunakan KUPON DISKAUN NetKL.com.

Eksklusif hanya untuk anda!

3# Ebook Panduan Asas HTML

HTML adalah satu ilmu kemahiran yang WAJIB anda miliki. Dengan ebook Panduan HTML ini, anda akan belajar langkah demi langkah mengenai HTML. Nilai ebook ini di pasaran adalah RM35.00. Di sini anda dapat PERCUMA!

Masih Ragu Dengan Panduan Ini?

"Sebuah Panduan Yang Mudah Diikuti..."

Percaya atau tidak, sebelum ini tidak pernah terlintas di hati dan pemikiran saya untuk memiliki blog dot com sendiri kerana waktu itu saya sentiasa memikirkan betapa susah dan sukarnya untuk menginstall dan mengendalikan blog sendiri.

Namun segala-galanya berubah dengan adanya Pakej Kit Blogger ini! Kandungannya yang lengkap dengan langkah demi langkah ditunjukkan secara teratur dan terperinci menjadikan pemasangan blog lebih mudah dan menyenangkan.

Syabas dan terima kasih diucapkan kepada saudara Mohd Zulfadli a.k.a SmartZuL kerana anda telah menghasilkan sesuatu yang benar-benar BERNILAI dan BERHARGA terutamanya kepada mereka yang bersungguh-sungguh untuk memiliki blogdotcom mereka sendiri.

Kini saya mampu tersenyum puas kerana telah berjaya membangunkan sebuah blog yang dimiliki sepenuhnya oleh saya sendiri.

Thanks you so much, SmartZul!


Nur Misuari aka PrinceQ
http://www.princeq.com


"Tak Tahu Teknikal, Tapi Boleh Bina Blog..."

Selalu sangat membaca blog oranglain menjadikan saya bersemangat untuk mempunyai blog sendiri. Tapi bagaimana dan dimana nak mula, bab teknikal IT ni saya memang tak tahu langsung.

Tetapi apabila bertemu dengan Ebook Panduan Asas Membina Blog (hanya dengan melihat perkataan Membina Blog), tanpa berlengah lagi saya terus membuat pesanan walaupun tidak mengetahui apa itu Wordpress dan yang lebih menarik adalah ia dalam bahasa yang mudah difahami iaitu Bahasa Malaysia.

Dilengkapi dengan Pelan Tindakan, cara mendapatkan domain dan hosting, audio dan video untuk lebih memudahkan pemahaman dan yang paling saya kagumi adalah SUPPORT ONE-TO-ONE di forum khas untuk pembeli Kit Blogger ini. Terima kasih kepada Smartzul kerana memberi saya peluang untuk merasai sendiri pengalaman berblog ini.

Leeza Ismail
Kajang, Selangor

http://www.mymumbiz.comBerapakah Harga Panduan Ini?


Dengan hanya
RM50.00, anda akan mendapat semua kelebihan yang telah dinyatakan!

Dapatkan Hari Ini Juga.

Beli sekarang walaupun pada jam 3.00 pagi!

[ Pembelian anda melalui proses yang selamat ]


Jangan bazirkan masa anda kerana ia amat bernilai!

Anda tidak rugi kerana dengan Ebook inia anda dapat menjimatkan masa di dalam mencari informasi sebegini di Internet atau di kedai-kedai buku.

Saya telah menghabiskan banyak masa semata-mata untuk menyediakan satu panduan yang lengkap. Segalanya telah tersedia untuk anda!


Kini, anda tidak perlu lagi...

Anda tidak perlu menghabiskan banyak masa untuk mencari dan belajar sendiri. Saya juga seperti anda bermula dengan 'zero', maka saya tahu apa yang anda sedang lalui. Saya telah banyak menghabiskan masa untuk menguasai teknik 'blogging' dan juga perkara teknikal sistem Wordpress.

Masa anda lebih penting daripada wang.

Tidak perlu melakukan 'trial and error' sehingga tibanya rasa putus-asa. Saya telah dokumentasikan secara tersusun dan mudah difahami untuk anda.

Anda tidak perlu lagi mencari dan mencuba dengan harapan menggunung. Kini ia telah siap-sedia di dalam satu Ebook yang mudah difahami yang perlu diikuti langkah demi langkah sahaja.

Tidak perlu lagi bertanyakan kepada mereka yang endah tak endah menjawab persoalan anda. Kini anda sudah ada penyelesaiannya dan juga ruang support yang khas untuk anda.

Tidak perlu menghabiskan wang anda untuk mengupah dan terus mengupah orang lain! Upah adalah sekitar RM300, tetapi dengan pelaburanRM50.00 sahaja, anda jimat sekitar RM250! Kini anda sudah dapat jimatkan wang ringgit anda dengan Ebook ini.

Anda juga tidak perlu lagi hanya menjadi penonton ke atas kejayaan orang lain. Anda kini juga sudah mampu untuk membina blog sendiri dan mula menjana pendapatan di Internet!


Usah bertangguh, dapatkan dengan segera!

pakej kit blogger

Klik di sini Untuk Pembelian Pakej Kit Blogger

FAKTA PENTING:

Penggunaan blog khususnya di Malaysia masih di tahap awal dan smartusaha.com merupakan perintis penggunaan blog khususnya dalam bidang perniagaan dan pemasaran Internet. Namun, hari demi hari, bilangan blog semakin meningkat dan tahukah anda?

Orang yang lambat bertindak untuk memiliki blog dot com sendiri kelak agak sukar untuk menembusi pasaran d Internet kerana di waktu itu begitu banyak persaingan termasuk kadar pemilikan nama domain yang amat pantas. Nama domain pilihan anda mungkin akan diambil orang. Jika anda bermula sekarang, anda akan mendapat hasilnya sepertimana yang saya rasai sekarang.

Dengan blog sendiri (bukan blog percuma!), anda akan membina satu tapak yang kukuh dalam perniagaan dan strategi pemasaran anda! Malah blog juga amat sesuai untuk mereka yang tidak tidak tahu membina laman web statik kerana amat mudah untuk digunakan..

Usah bertangguh lagi.

Dapatkan panduan ini dan pasang blog dot com anda sendiri


JOM SHARE ARTIKEL INI:

1 comment:

Silakan komen djdanchef akan balas kunjungan anda.