djchef Nama Islam Felixia Yeap adalah Rania | PANAS GILER!! - DJDANCHEF

Thursday, 3 July 2014

Nama Islam Felixia Yeap adalah Rania


Pemimpin Yang Mempesonakan   Maksud Nama Islam Pilihan Felixia Yeap
Memang tak dapat dinafikan bahawa wanita ini cantik dan sangat comel. Bertambah anggun lagi bila dia sudah mula mengenakan hijab sejak bulan Disember 2013 yang lalu.
Malah, wanita yang berasal dari Ipoh ini bagaikan mencipta fenomena apabila kisahnya mahu memeluk Islam menjadi perhatian media.
Menerusi temubual bersama Aznil Haji Nawawi dalam Apa Kata Malaysia, Felixia Yeap mendedahkan bahawa dia sudahpun memilih ‘Rania’ yang membawa maksud ‘pemimpin yang mempesonakan’ sebagai nama Islamnya.
Pemimpin Yang Mempesonakan   Maksud Nama Islam Pilihan Felixia Yeap
Felixia Yeap dapat nama ‘Rania’ menerusi mimpi
Indah sungguh nama yang dipilih oleh Felixia. Dia memang mempesonakan dan mungkin juga memiliki ciri-ciri kepimpinan yang tinggi dalam keperibadiannya. Mana tahu Felixia bakal menjadi penggalak kepada individu lain untuk mendalami Islam kan?
Tapi, nama tersebut bukan dipilih sesuka hati ya! Felixia memberitahu bahawa dia telah mendapat mimpi dan sudah terlebih dahulu mengkaji nama tersebut.
Dalam sesi temubual yang sama, dia turut memberitahu bahawa tanggal 3 Julai telah dipilih sebagai tarikhnya untuk melafazkan kalimah Syahadah.
Tak kisahlah apa pun nama yang dipilih, janji niat mahu memeluk Islam itu memang sudah kuat di hati kan? Apapun, sama-sama kita doakan yang terbaik buatnya! - OHBULAN
JOM SHARE ARTIKEL INI:

1 comment:

Silakan komen djdanchef akan balas kunjungan anda.