djchef Skuad Bola Sepak Kebangsaan Kembali Guna Nama Harimau Malaya | PANAS GILER!! - DJDANCHEF

Monday, 3 April 2017

Skuad Bola Sepak Kebangsaan Kembali Guna Nama Harimau Malaya


Skuad Bola Sepak Kebangsaan Kembali Guna Nama Harimau Malaya3 Apr - Skuad bola sepak kebangsaan akan kembali menggunakan nama Harimau Malaya sebagai nama rasmi pasukan tersebut.

Perkara itu diberitahu oleh FAM menerusi laman Facebooknya sebentar tadi.

"Skuad bola sepak kebangsaan akan kembali menggunakan nama gelaran Harimau Malaya sebagaimana nama asal pasukan tersebut sejak ditubuhkan. 

"Penukaran nama ini adalah atas titah DYAM Mejar Jeneral Tunku Ismail Ibni Sultan Ibrahim, Tunku Mahkota Johor selaku Presiden Persatuan Bolasepak Malaysia (FAM). " kata Setiausaha Agung FAM, Dato' Haji Hamidin menerusi satu kenyataan.

Kenyataan itu turut menyebut perubahan itu selaras dengan permintaan penyokong yang mahu nama lama itu kembali digunakan berdasarkan sejarah-sejarah yang pernah dilakar oleh pasukan kebangsaan.

"Oleh yang demikian, laman rasmi Harimau Malaysia akan ditutup berkuatkuasa serta merta dan segala maklumat terkini mengenai bola sepak tanah air hanya akan dikemaskini di laman rasmi FAM.

"Semoga kebangkitan semula Harimau Malaya akan mampu memberi sinaran baru untuk pembangunan bola sepak tanah air untuk jangka masa panjang." tulis kenyataan itu la
JOM SHARE ARTIKEL INI:

No comments:

Post a Comment

Silakan komen djdanchef akan balas kunjungan anda.